Wednesday, December 11, 2013

Burclarla ilgili genel bilgi

Burçlarla ilgili genel bir bilgi vermek istedim. Bu konuda her ne kadar bilimsel olmasa da, kounyla ilgili bilgili insanlar yazdığı için Wikipedia'daki burçlarla ilgili makaleyi tavsiye ederim.(Kaynak)

"Burç, astronomik olarak gökkubbede yer alan 12 Takım Yıldızına verilen isimdir. Astrominin incelediği takım Yıldızlarıyla Batı Astrolojisinin hiçbir alakası yoktur. Batı astrolojisi Mevsimleri esas alarak çıkartılır. Bir insanın anne karnından çıkıp ilk nefesini aldığı anda gökyüzü konumunu gösteren şemaya Yıldız Haritası adı verilir. Astroloji Göksel olan cisimlerin İnsanla arasındaki ilişkiyi inceler fakat bilim dalı olarak kabul edilmez. Gökbilim ilmi ise Gökyüzünde bulunan Takım Yıldızlarını, Yıldızları, Göksel olan bütün cisimlerin inceleyen bilim dalıdır."

Astrolojide burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Kişinin hangi gruba ait oluduğu bilinirse temel kişilik özelliklerinin daha iyi anlaşılabildiği varsayılır.

  • Ateş burçları; Koç, Aslan ve Yay'dır.
  • Toprak burçları; Boğa, Başak ve Oğlak'tır.
  • Hava burçları; İkizler, Terazi ve Kova'dır.
  • Su burçları; Yengeç, Akrep ve Balık'tır.

Zodyak'a göre burç sırası:


Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık. Bu sıralamayla bir burcun Zodyak'da (burçlar kuşağı) kaçıncı burç olduğu öğrenilebilir.

No comments:

Post a Comment